Hoi,

mijn naam is Katja Markelova.

Het duurde 15 jaar aan boeken, cursussen, coaching, seminars, vallen en opstaan, voor ik snapte hoe anderen het deden: in verbinding staan met zichzelf. Dat er echt manieren zijn om te luisteren naar je intuïtie en in balans te zijn.

Sommigen doen dagelijks yoga, anderen nemen een business coach. Ik kies voor een mix: heel concreet en zonder nonsens werken aan je ontwikkeling. De effecten ervan merk je in je persoonlijke leven en in je werk.

Al mijn inzichten, zowel wetenschappelijk onderbouwd als persoonlijk ervaren, heb ik in mijn trajecten voor re-align coaching verwerkt.

 

‘Ik dacht dat de zombiemodus er standaard bij hoorde’

 

Uit mijn eerste jaren als high-level professional weet ik dat werken onder druk normaal is. Ik werkte voor verschillende bedrijven (en vervulde functies als: project management, vertalen, customer success, management, business development en coaching). Ik dacht lang dat een gehaast gevoel, stress en de ‘zombiemodus’ daar standaard bij hoorden. Inmiddels weet ik dat dit bullshit is. Succesvol leven draait om luisteren naar je lichaam, mind en emoties. Je leven leiden vanuit je persoonlijke waarden.

 

Dat bijvoorbeeld yoga en ademhaling daar bij kunnen helpen, is voor mij een feit. Net als wetenschappelijke theorieën en werkwijzen als Lean, Agile en NLP. Die mix – waarin bewustwording, transformatie en balans centraal staan - kenmerkt mij en mijn coaching. Je ziet het terug in onze gesprekken, de tools en de feedback die ik geef en de vragen die ik stel.


Ik ben opgegroeid in Rusland, verhuisd voor werk naar Estland en woon nu in Nederland voor de liefde (en belangrijker: uit liefde voor mezelf). Als er iemand weet hoe het is om te transformeren, ben ik het.

 

Het eerste zelfontwikkelingsboek dat ik ooit las, was How to Win Friends and Influence People van Dale Carnegie. Ik was toen ongeveer 15 jaar oud. Sindsdien lees en luister ik elke dag boeken, podcasts, wetenschappelijke artikelen, noem maar op. Het helpt me elke dag iets te leren, een open blik te houden en mijn kennis up-to-date te houden.

 

En dat is mijn eigen doel: elke dag iets nieuws leren en elke dag werken aan mijn lichaam. Dat doe ik vanuit mijn belangrijkste persoonlijke waarden: authenticiteit, transformatie, nieuwsgierigheid en playfulness. En blijven lachen natuurlijk, we hoeven onszelf niet ieder moment van de dag serieus te nemen.